Serge Plantureux – FR

Serge Plantureux - FR

Dealer Vintage Photography

Zed Poinpoin (geboren in Algerije, 1961)
Robots 1987 (pre-digitale dialoog)
São Paulo-Parijs, 1987
Inkt uit China op monochrome zilverdruk, gesigneerd
Onder het pseudoniem Zed Poinpoin was deze jonge Franse muralist tussen 1983 en 1993 een vrij elektron van de Vrije Figuratiebeweging.
Buiten de galeries en musea, zoals de andere kunstenaars van zijn generatie, geïnspireerd door graffiti (Affichage sauvage, Biennale de Paris – 1985), wijdden zij zich aan grafisch ontwerp voor verschillende uitgevers (Exposition, VIA-1987).  In tien jaar tijd, tussen Barcelona, Milaan, Hong Kong en Montreal, waar hij zijn ontwerpbureau oprichtte, gaf hij zijn tekeningen in franchise voor verschillende media, van textiel tot meubels, en in het bijzonder voor bijna honderd tapijtmodellen. Zijn werk onderscheidt zich al tien jaar lang van tekenen tot schilderen (tentoonstellingen voornamelijk in Frankrijk, Canada en Brazilië).
Zijn vormen van toe-eigening van verschillende oppervlakken worden gekenmerkt door zijn kwaliteiten als colorist en door een openhartige lijn van grote spontaniteit.
Dit fotografische album met Braziliaanse portretten uit de jaren vijftig, dat in 1987 in Chinese inkt werd genomen, is een voorgevoel op verschillende niveaus en illustreert een samenwerking van robots waarmee de kunstenaar in de jaren daarna op een unieke manier vertrouwd zal raken.
Prof J-C-F, 240×175 mm, 300 euros
Les autres, 175x120mm, 170 euros